Rejs marzeń Stena Line

Po wypłynięciu  w morze czekały na nas atrakcje dyskoteki ,występy na żywo , przepyszna kolacja z prawdziwym ,,szwedzkim stołem" i potrawami skandynawskimi . Prom przypłynął do Karlskrony wcześnie rano . Autokary zabraliśmy ze sobą na prom  , czekały na nas pod terminalem i zawiozły nas  na punkt widokowy na Bryggareberget było cudownie . Zwiedzaliśmy  Karlskrone – m. in. Nabrzeże Królewskie z Bastionem Aurora z widokiem na port wojenny , rynek i Kościół Trójcy Świętej, Targ Rybny, dzielnica Björkholmen. Zwiedzaliśmy Muzeum Marynarki Wojennej w Karlskronie .Przejazd do Kalmaru przez prowincje Blekinge i Småland (90 km). Kalmar: centrum na wyspie Kvarnholmen, katedra, dawne Stare Miasto, dziedzińce i wały obronne zamku. Przejechaliśmy  przez Most Olandzki na Olandię, zobaczyliśmy widoki Cieśniny Kalmarskiej . Wieczorem znowu prom i  uroczy rejs do Gdyni która następnego dnia zwiedzaliśmy . Zachwyciły nas zabytkowe  jednostki pływające zacumowane do nabrzeża portowego ,,Dar Młodzieży", ,,Dar Pomorza" , ORP Błyskawica i wiele innych.